سفارش تبلیغ
صبا ویژن
مهندسی مکانیک سکاندار علوم مهندسی
به کشتی مهندسی خوش آمدید-----مهندسی مکانیک سفر خوشی را در دنیای مهندسی برای شما آرزومند است

ناسا قصد دارد لامپ های LED جدید و فناورانه ای را در ایستگاه بین المللی فضایی نصب کند که می تواند با تغییر رنگها، مشکل بیخوابی و وابستگی فضانوردان به دارو را کاهش دهد.

 

سازمان فضایی آمریکا لامپ های فلورسنت این آزمایشگاه مداری را در سال 2016 با آرایه ای از لامپ های LEDجایگزین می کند که حدود 11.2 میلیون دلار خرج روی دستش می گذارد.

این لامپ ها می توانند بسته به زمان روز وضعیت نور ایستگاه را متمایل به آبی، سفید و متمایل به قرمز تغییر دهند. این تغییرات را می توان در زمین و یا توسط فضانوردان برنامه ریزی کرد.

حدود نیمی از فضانوردان برای استراحت مجبور به استفاده از داروهای خواب هستند.

محققان ناسا می گویند مطالعات نشان داده است کارمندان بیمارستانها در طول زمان تاریکی سال، خطاهای درمانی بیشتری دارند.

این یافته ها نشان می دهد افراد باید چرخه شب و روز را داشته باشند حتی وقتی که در حال اکتشافات فضایی هستند.

وقتی نور طبیعی از شیشه فروشگاه، مدرسه و بیمارستان به داخل می تابد، عملکرد افراد بهبود می یابد.

خواب یک امر بی اهمیت در فضا نیست. فضانوردان معمولا شش ساعت می خوابند اگرچه اجازه تا هشت ساعت و نیم خواب را دارند. محیط غیرمعمول و برنامه هایی که باید فضانوردان در ایستگاه بین المللی انجام دهند از جمله عواملی هستند که موجب بی خوابی آنها می شوند.

ایستگاه بین المللی فضایی جای پر سر و صدایی است، میزان دی اکسید کربن در آن بالاست و حمامی در آن وجود ندارد. سطح استرس نیز در این مکان زیاد است. تصور کنید دوربینی در دست دارید و باید 24 ساعت در شبانه روز تصویر برداری کنید.

محرومیت از خواب می تواند در طول زمان موجب تحریک پذیری، افسردگی، بیماری و ارتکاب اشتباهات شود. هر یک از این مشکلات می تواند در ایستگاه بین المللی خطرآفرین باشد.

نور آبی بهترین شرایط را برای عملکرد مغز شبیه سازی می کند چرا که این نور رنگ آسمان زمین را برای فرد یادآوری می کند.

وقتی چشم فضانوردان به نور آبی می خورد بدنشان ملاتونین یا همان هورمون خواب را سرکوب می کند. رنگ آبی همچنین موجب شکل گیری ملانوپسین می شود که موجب بیدار نگه داشتن فرد می شود.

از سوی دیگر رنگ قرمز این فرایند را معکوس می کند: ملاتونین افزایش یافته و موجب خواب آلود شدن فضانوردان می شود. این نور ملانوپسین را سرکوب می کند.

می توان چرخه طبیعی روز و شب را به لطف آرایه نوری جدید که توسط شرکت بوئینگ ساخته شده است به ایستگاه بین المللی فضایی برد.

ناسا با همکاری فضا نوردان در تلاش برای کاهش تاثیر جت لگ ( بهم خوردگی وضعیت خواب در سفرهای هوایی طولانی مدت) است. شیوه هایی از جمله استفاده از عینک آفتابی  و مصرف دارو در زمان های خاص به خدمه فضایی کمک کند تا در مدار زمین خیلی دچار مشکل بی خوابی نشوند.




موضوع مطلب :

یکشنبه 91 دی 3 :: 10:25 عصر

درباره سایت


طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز
آمار وبلاگ
  • بازدید امروز: 373
  • بازدید دیروز: 60
  • کل بازدیدها: 16876065
فرم تماس
نام و نام خانوادگی
آدرس ایمیل
امکانات دیگر


کلیه حقوق این وبلاگ برای مهندسی مکانیک سکاندار علوم مهندسی محفوظ است